Hem » Hem »
Amatörteaterförening i Örebro 019–611 18 03 info@nyateatern.se www.nyateatern.se

Startsidan

Kalendarium

Det enda rationella av Jens Jonsson

Det enda rationella:
Erland och May Fjellgren driver på fritiden en äktenskapsskola i kyrkas regi. De framstår som det perfekta paret som alltid har råd och stöd till församlingens gifta medlemmar och deras äktenskapsbekymmer. Erland arbetar till vardags på en papperfabrik tillsammans med kollegan Sven-Erik, som efter ett självmordsförsök nu försöker finna lyckan i tillvaron igen, tillsammans med hustrun Karin. Plötsligt uppstår en kraftig passion mellan Erland och Karin. Erland föreslår att det enda rationella är att alla fyra flyttar ihop tills passionen har ebbat ut och allt kan återgå till det normala. Förslaget visar sig dock fungera betydligt bättre i teorin än i praktiken.
"Det enda rationella" är en omtalad och prisad film från 2009, med orginalmanus av Jens Jonsson. Genom direktkontakt med honom fick vi till vår stora glädje göra en egen bearbetning av filmen inom ramen för ATR. Oss veterligen har denna hyllade historia aldrig tidigare spelats som teater. Därmed får "Det enda rationella" hade sin urpremiär på en teaterscen i november 2018 på Nya Teatern i Örebro! Eftersom biljetterna var efterfrågade spelar vi igen i januari 2019. I rollerna: Elin Andersson, René Deutsch, Martin Larsson, Katarina Thente. Manus: Jens Jonsson Bearbetning: Martin Larsson Regi: Martin Larsson och Elin Andersson
Vi som spelar är Teateroptimisterna, vi har arbetat tillsammans i ungefär 15 år. Gruppen har funnits i flera olika konstellationer när det kommer till aktiva medlemmar. För tillfället - är vi fyra aktiva medlemmar: Elin Andersson, René Deutsch, Martin Larsson och Katarina Thente.

Det enda rationella av Jens Jonssonanordnas på följande datum:

Lrdagen den 26 januari 2019, klockan 19:00
Sndagen den 27 januari 2019, klockan 19:00

Biljetter bokas via Nya Teatern på tel 019-611 18 03 eller via e-post info@nyateatern.se

Entré 100 kr

Startsidan
Kalendarium
Verksamhet
Kontakt
Om Nya Teatern
Personal
Lokaler
Uthyrning
Länkar
© Nya Teatern 2004-2019 Bra kulturmiljö